- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika žlutá | 60 |
Paprika červená | 60 |
Lilek | 120 |
Cuketa | 120 |
Žampiony | 120 |
Rajčata cherry | 120 |
Polníček | 30 |
Olivy černé | 20 |
Olej olivový | 8 |
Ocet Balsamico | 8 |
Rukola | 30 |
Sůl | 1 |
Dochucovadla:
libovolné čerstvé bylinky (tymián, petrželka, oregano, bazalka)
Energetická hodnota celkem: 1101 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 367 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Lilek, cuketu, žampiony a papriky nakrájíme na větší kousky a opečeme na grilu (nebo na pánvi), aby zelenina změkla. Zeleninu zatím není třeba ničím ochucovat. Zeleninu necháme vychladnout a poté nakrájíme na menší kousky. K zelenině přidáme překrojená cherry rajčátka, olivy, polníček a rukolu. Vše ochutíme olivovým olejem, balsamikovým octem, solí a přidáme dle chuti nasekané bylinky (oregano, bazalka, ...). Lehce promícháme a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.